Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Вже за 6 років у Києві житиме 5 мільйонів людей.

За минулий рік офіційних киян стало на 17 тисяч більше. Це останні дані головного управління статистики Києва, але неофіційна цифра насправді в рази більша. Про це розповіли в ефірі "Сніданку 1+1".

Експерти також порахували, що у столиці мешкає більше жінок – 54%, а середній вік киян - 39 років.

"За останніми соціологічними даними, у столиці зареєстровано близько трьох мільйонів жителів, за неофіційною статистикою - 4 мільйони. І щороку кількість столичних мешканців збільшується. Найчастіше в столицю їдуть з Київської, Черкаської, Чернігівської та Вінницької областей. Здебільшого за заробітками та перспективами", - розповіли у студії.

Зазначається, що щоранку до Києва в’їжджають, а ввечері – виїжджають 560 тисяч людей. Це як третина населення всієї Київської області. Величезний потік людей до Києва критично перевантажує інфраструктуру міста.

За словами директора Інституту міста Олександра Сергієнка, тисячі маршруток щодня користуються дорогами міста, але не роблять внесків на утримання дорожньої інфраструктури.

Разом із довколишніми населеними пунктами Київ як суцільний живий організм із сумарним населенням 7,5 мільйона. Це потребує масштабного розвитку доріг, транспорту, соціальних закладів, стверджують в Інституті міста.

"Треба щоб навколишні громади спільно вирішували проблеми просторового планування. Інакше Київ задихнеться, захлинеться і потоне разом із навколишніми територіями у проблемах відсутності доріг, шкіл, дитсадків. Це відбувається вже зараз", - каже Сергієнко.

За минулий рік у Києві офіційно зареєстрували 17 тисяч нових жителів, за неофіційними даними ця цифра - в рази більша. За прогнозами демографів, у 2025 році в столиці житиме понад 5 млн людей.

Нагадаємо, за роки незалежності населення України зменшилось на десять мільйонів осіб.

Джерело. 

2ogoloshenya