Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Чи знаєте ви? Хоча багато людей не знають про це, сеча може розповісти нам багато про наше тіло. Це може бути індикатором різних проблем зі здоров’ям, і її колір, запах або частота можуть допомогти нам зрозуміти, що щось не так з нашим здоров’ям.

Сеча становить 95% води і 5% сечовини, калію, креатиніну та інших матеріалів, які є побічними продуктами хімічних процесів, пов’язаних з сечовими і травними системами. Уробілін — це відпрацьований продукт, створений в результаті розпаду червоних кров’яних тілець, причина жовтого кольору сечі.

Бліда сеча. Чиста сеча вказує на надмірно гідратоване тіло — це може бути ознакою розчинених електролітів і хімічного дисбалансу в організмі.

Світло-жовтий колір.  Якщо ваша сеча має світло-жовтий колір, це означає, що ваше тіло правильно зволожене. Цей колір вважається найбільш здоровим, нормальним кольором сечі.

Яскраво жовтий колір. Це головна ознака зневоднення. Якщо ви помітили цей колір сечі, ми наполегливо рекомендуємо збільшити споживання води.

Темно-жовтий колір. Це ознака більш серйозного рівня зневоднення. Вона також може вказувати на велику кількість вітаміну B. Рекомендується пити багато рідини, наприклад, води або чаю.

Помаранчевий  колір. Якщо колір вашої сечі — помаранчевий, це ознака того, що у вас надмірна кількість білірубіну в організмі. Це також може вказувати на жовчні перешкоди в жовчному протоці або може бути результатом захворювання сечових шляхів.

Рожевий колір. Цей колір сечі може з’явитися в результаті вживання занадто великої кількості буряків. Тим не менш, це може бути серйозним показником того, що у вашій сечі присутня кров, тому, якщо ви помітили цей колір сечі, негайно відвідайте уролога.

Темний відтінок рожевого. У більшості випадків більш темний відтінок рожевого кольору є ознакою серйозного захворювання. Це вказує на значну кількість крові в сечі, і це ознака серйозних захворювань, включаючи інфекцію сечового міхура, а в деяких випадках навіть рак. Ви повинні негайно звернутися до лікаря!

Червоний колір. Це означає, що в сечі міститься багато крові. Це часто є ознакою раку, але, тим не менш, ви повинні це перевірити з вашим лікарем.

Коричневий колір. Цей колір сечі є результатом деяких ліків, таких як антибіотик метронідазол або антималярійний хлорохин.

Синя або зелена сеча. Це результат надмірної кількості штучних барвників в тілі. Крім того, це може вказувати на наявність очевидних продуктів харчування, таких як желе, або ліків, які, як відомо, містять синій метилен. В цьому немає нічого серйозного, і ви можете позбутися від цього з великою кількістю гідратації!

Джерело.

2ogoloshenya