Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Відсторонення мало тривати на час розгляду основної справи.

Сьогодні, 14 лютого, суддя Окружного адміністративного суду врешті виніс своє рішення щодо відсторонення Уляни Супрун від посади виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я.

Суд вирішив скасувати рішення, ухвалене кілька днів тому – на час судового розгляду основної справи за позовом нардепа Ігоря Мосійчука Уляна Супрун зможе працювати як виконувач обов'язків міністра. 

Сама Уляна Супрун після ухвали заявила, що медреформа не зупиниться. Чиновниця зазначила, що ухвалене раніше рішення Кабміну розблокувало роботу МОЗу, дозволило їй підписувати документи про відправлення хворих за кордон і про видавання ліків.

Нагадаємо, від 5 лютого Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Заборона накладена в рамках позову народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і діятиме до остаточного рішення суду. Водночас у соцмережах вже з'явився хештег "ПідтримуюСупрун". 

Згодом у суді пояснили, що ухвалили таке рішення у зв’язку з тим, що вона "занадто довго була виконувачем обов'язків", а також має два громадянства - українське і американське, що заборонено законом. Кабінет міністрів України подав апеляцію на це рішення.

12 лютого "Центр протидії корупції" повідомив, що пояснювальну записку до проекту постанови народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука щодо привласнення Уляною Супрун повноважень міністра писали на комп’ютері довіреної особи олігарха Ріната Ахметова, народного депутата Олександра Долженкова. Сам Мосійчук подібні звинувачення емоційно спростовує. У коментарях під дописом голови правління ЦПК Віталія Шабуніна той звинуватив його у брехні і фальсифікації, заявивши, що пояснювальну записку готувала його помічниця Тетяна Кавепещенко.

Джерело. 

2ogoloshenya