Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Хмельницька міськрада зібралася встановити своєрідний рекорд по витрачанню коштів на висвітлення своєї діяльності. Якщо за останні три роки на це з бюджету міста йшло не більше 100 тисяч гривень, то у 2019-ому може сягнути 1,45 мільйона гривень. Відповідний проект на розгляд депутатам вже оприлюднили на сайті міськради.

У проекті зазначається, що ці кошти мають піти на організацію процесу висвітлення діяльності Хмельницької міськради, міського голови, депутатів, виконавчих органів і посадових осіб мерії. Усе це має робитися в основному за допомогою розміщення різного роду матеріалів на місцевих телеканалах, радіо, друкованих і та інтернет ЗМІ.

Але не лише у ЗМІ планує розповідати про свою роботу місцева влада. У проекті рішення зазначається, що гроші можуть виділятися і на висвітлення діяльності через соціальні мережі.

У програмі вказано, що ЗМІ обиратимуть в залежності від їх спрямованості, цільової аудиторії, рейтингу, тиражу і вартості надання послуг. Але при цьому пріоритет буде надаватися роздержавленим виданням. У Хмельницькому такою є газета “Проскурів”. Її діяльність, як повідомили vsim.ua у фінансовому управлінні міськради, вже не фінансується з бюджету міста. Тому цілком можливо, що саме раніше комунальна газета, заснована міськрадою, може отримати чимало із коштів, які планують виділити на висвітлення діяльності.

Додамо, що 1,45 мільйона - це не всі кошти, які підуть на “новини від мерії”. Згідно із пояснювальної записки до бюджету міста на поточний рік, чимало бюджетних гривень витратять на підтримку комунального підприємства МТРК “Місто”. На  цю програму передбачено 3,51 мільйона.

Джерело. 

2ogoloshenya