Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Недолік сну згубно впливає не тільки на стан здоров'я, але й на фігуру, тому відпочивати вночі треба не менше 8 годин.

Про це розповіла на своїй сторінці в Instagram відомий український дієтолог Світлана Фус, уточнивши, недосипання порушує вироблення маси гормонів, які відповідають за насичення і вагу.

"Повноцінний сон дуже важливий не тільки для здоров'я, але й для стрункості вашої фігури. Сон є одним з елементів здорового способу життя. Недосипання порушує роботу гормонів, зокрема греліну (цей гормон відповідає за голод), лептину (відповідає за насичення). Брак сну впливає на ці гормони таким же чином, як і недоліки в режимі харчування", – пояснила дієтолог.

За її словами, недосипання також порушує вироблення мелатоніну, низький рівень якого збільшує ризики зайвої ваги на 40-60%.

"Тому наш сон повинен тривати не менше 8 годин. Недостатній сон, менше 7 годин, збільшує ризик ожиріння, діабету, ішемічної хвороби або інсульту. Це негативно впливає на когнітивну функцію мозку і збільшує кількість помилок у роботі", – підсумувала Фус.

Джерело. 

2ogoloshenya