Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Міністерство інфраструктури передбачило 375 млн. грн. на реконструкцію злітно-посадкової смуги комунального підприємства “Аеропорт Хмельницький”.

Як повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА, ці кошти поки є “віртуальними” і внесені до проекту плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року. Наразі цей документ знаходиться на погодженні в Кабміні.

Засніжена смуга хмельницького аеропорту

“Ми неодноразово зверталися до Кабміну, спілкувалися з високопосадовцями Міністерства інфраструктури. Ніхто не ставить під сумнів, що відновлення роботи аеропорту надасть новий поштовх економічному розвитку області, адже дозволить вирішити багато логістичних завдань та забезпечити як пасажирські перевезення для потенційних туристів, так і налагодити нові торговельні зв’язки. Ми бачили як, наприклад, у сусідній Білорусі завдяки налагодженому повітряному сполученню молокопереробне підприємство за кілька годин доставляє свіжу продукцію на прилавки супермаркетів Ізраїлю. Маємо в області достатньо потужних підприємств, які також можуть претендувати на успішну роботу в цьому напрямку”, – прокоментував голова ОДА Вадим Лозовий.

Як писав НГП, Президент Петро Порошенко вважає, що у відновленні діяльності аеропорту Хмельницького насамперед має бути зацікавлена місцева влада. Виступаючи на засіданні Ради регіонального розвитку Хмельницької області, глава держави додав, що голова Хмельницької ОДА разом із народними депутатами мають виступити з ініціативою до центральної влади, що цей об’єкт на Хмельниччині є пріоритетним. Крім цього, аеропорт має ввійти до плану перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, які Порошенко доручив розробити місцевій владі.

Джерело. 

2ogoloshenya