Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Виконком Хмельницької міськради має намір внести подання окружній виборчій комісії територіального виборчого округу №187 щодо утворення у державній установі «Хмельницький слідчий ізолятор» спеціальної виборчої дільниці на тимчасовій основі для проведення виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Про це сказано у відповідному проекті рішення.

Планується віднайти у СІЗО 52 кв. м площі для проведення голосування. Ще 87 “квадратів” приміщення передбачать для дільничної виборчої комісії. Очікується, що участь в голосуванні на президентських виборах візьмуть 450 осіб, котрі перебувають під вартою.

Окремо, керівництво державної установи «Хмельницький слідчий ізолятор» зобов’язується забезпечити відкритий доступ до приміщення для голосування членів відповідної виборчої комісії та осіб, які згідно з законом, мають право бути присутніми під час голосування та підрахунку голосів.

У коментарі НГП заступник голови Хмельницької виборчої комісії Віталій Швед зазначив, що перше засідання окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу №187 відбудеться орієнтовно 19-20 лютого 2019 року (частина друга статті 23, частина друга статті 26,частина третя статті 28 Закону).

“Відкривати його, скоріш за все, буде керуюча справами виконавчого комітету Юлія Сабій. Відповідно, вона може і внести це подання в комісію після набуття повноваження окружної виборчої комісії, які починаються з моменту складення присяги не менш як двома третинами її складу, визначеного при її утворенні на її першому засіданні (частина друга статті 26 Закону).

Внесення подання на цьому першому засіданні ОВК не є порушенням Закону, головне – внести подання не пізніше ніж за 35 днів до дня голосування”, – сказав він.

Загалом, на цьогорічних виборах президента у Хмельницькому буде відкрито 82 виборчі дільниці, з них 9 малі дільниці (до 500 виборців), 8 середніх (до 1500), 65 великих (до 2500).

Джерело. 

2ogoloshenya