Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Вартість пристрою складає 40 тисяч доларів, одна голка коштує 600 доларів.

Україна – єдина країна Європи, де тестують унікальну систему лікування онкології, навіть на четвертій стадії захворювання. Операцію роблять безкровно в Інституті раку – лапароскопічно.

Пацієнти після проведення такої операції можуть прожити шість-сім років.

Спеціальна голка проходить через стінку печінки і дістається прямо середини метастазу. Висока температура на кінці унікального поки що інструмента буквально випалює злоякісну пухлину. Опік  звісно буде, але вже за місяць зарубцюється і ракові клітини не підуть далі.

Найдивніше в цій операції - самі пацієнти, бо в їхніх діагнозах ідеться про четверту стадію раку. Унікальну процедуру зробили мешканці Коломиї Івано-Франківської області Любові. Їй видалили частину кишківника та пухлину печінки, однак рак устиг дати метастаз у печінку. Жінка погодилася на незвичну операцію. По-перше, йдеться про печінку. Часто під час втручання в цей орган - пацієнти помирають прямо на операційному столі. Та й повноцінне хірургічне втручання в печінку можуть провести лише п’ять клінік на всю Україну. По-друге, скальпель у цій операції майже не застосовується. Ідеться про лапароскопічне радіочастотне винищення метастазів і пацієнт уже на другий день може йти додому. По-третє, метод дозволяє лікувати людей із четвертою стадією раку.

Проте цю інноваційну японську технологію використовують тільки в Японії і Україні. "Імідж нашого закладу високо характеризує наукових співробітників, спеціалістів. Нас знають далеко. І в Японії також. Україна давно привертає увагу японців", - повідомила директор Інституту раку Олена Колесник.

Під час унікальної операції завідувач відділення малоінвазивної та ендоскопічної хірургії, інтервенційної радіології Андрій Лукашенко не використовував скальпелів і ножів. Замість них - комп’ютери. Хірург візьме скальпель до рук один раз – із самого початку, щоби ввести в черевну порожнину порти, через які отримає доступ до потрібних органів. 

Хто б міг подумати, безглузда плямка і є тим страшним раком, який може коштувати життя. Лікарі вводять через порт спеціальну голку. Це саме через неї  метод називають інноваційним. Голка - найтонший такий інструмент у світі, а тому, за словами лікарів, більш прицільна і може видаляти менші за розміром пухлини. "На кінці цієї голки ми маємо ще такий зонтик, який розширює зону розрушення пухлини. Він вводиться в пухлину і подається на кінці зонтика дуже висока температура", - розповів спеціаліст.

У підсумку пухлина була зруйнована. "Якщо метастаз більше трьох сантиметрів уже такий метод не може бути застосований. Тоді вже - тільки видаляти частину печінки. Самостійно ця методика дає шанс вилікуватись в 30% випадків. Додавання хіміотерапії підвищує шанс вилікування до 50-60%", - додав хірург Лукашенко.

Цифри справді дивовижні. Те, що раніше звучало як смертний вирок, тепер більше ніж у половині випадків піддається лікуванню. І головне - цей апарат знаходиться у Києві. "Ми вже застосували його у більше тридцяти хворих. Ця технологія має переваги над тим, що були розроблені десять років тому", - переконує Андрій Лукашенко.

Одна з цих 30 – Любов із Коломиї. Лікарі дають жінці хороші прогнози. "Якщо так піде далі, вона завтра-післязавтра вона вже буде дома", - прогнозує Лукашенко.

Та на цьому радісні новини слід перервати. Коштує цей апарат близько 40 тисяч доларів, а ще ті надтонкі голки, які зруйнували пухлину - одноразові. Кожна коштує від 600 доларів. І нарешті, головне - дивотехніку Україні надали тимчасово. Безкоштовно Україна використовує його тільки на час тестування методу. За місяць контракт на використання приладу добігає кінця. І якщо подовжити його не вдасться, невідомо чи зможе клініка придбати такий апарат. Ефект від нового способу, кажуть лікарі, уже бачать.

Лише за минулий рік в Україні зареєстрували 169 тисяч нових звернень. Половина з цих пацієнтів до цього дня не дожили.

Джерело.

2ogoloshenya