Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 

Хлопець боявся, що його заберуть до інтернату.

На Вінниччині наклав на себе руки 15-річний підліток. Родичі переконані, що хлопця довели до самогубства, та звинувачують у трагедії класного керівника та інспектора служби у справах дітей.

Біля домовини весільне деревце – так на Вінниччинні ховають тих, хто не встиг одружитися. Прощаються з Артемом Ателіним, який несподівано для всіх вкоротив собі віку. "Приходить до хати і каже: бабусю, я ще раз прийду, тебе поцілую та й піду спати. І так він більше не прийшов", - каже опікунка Євгенія Стукан. Після недовгих пошуків рідні знайшли хлопця у сараї повішеним. "Дивлюсь – він уже холодний", - розповів опікун Володимир Сташенко.

Подружжя Стуканів згорьоване, бо взяли хлопця під опіку з самого народження – разом із мамою, яку позбавили батьківських прав через психічний стан. "Вони нам помагали, ми їм, і так ми жили", - каже мама Тетяна Ателіна. Рідні впевнені, що підліток вчинив так через цькування вчителями та інспекторами опіки. Торік після того, як він зламав сусідський паркан, парубка взяли на облік, а коли кілька тижнів тому один з його друзів отруївся алкоголем – у всьому звинуватили Артема. "Сказали, що він приніс горілку в школу, якийсь хлопчик напився і потрапив у реанімацію. Тиждень тому принесли якийсь папір із поліції, що забирають", - каже родичка Людмила Стукан.

Класний керівник визнає, що виховні бесіди з хлопцем проводили, але цькування заперечує. "Його ніхто не цькував. Дитина, яка в особливих умовах, треба навчити якось жити", - пояснює Євгенія Старущак. Після розмов у школі Артема викликали на засідання опікунської ради. Коли хлопець дізнався про це - дуже засмутився та припинив розмовляти. Так каже його найкращий друг однокласник Владислав Свящук.

Рідні кажуть, що Артем боявся того, що його заберуть в інтернат. Останньою краплею стала розмова з інспектором за кілька годин до його смерті. Опікунка на ній присутня не була. "Вона одна бере мене за плече, відкриває двері і – зайдіть до хати. Я з ним ще побалакаю", - каже Євгенія Стукан. Проте Галина Порчинська, яка розмовляла з Артемом, запевняє, що опікунку не виганяла, а на хлопця не тиснула. "Ми говорили разом, чи правда, що він приносив тут горілку. Він казав, що ні. Ми щиро спілкувалися, вийшли, він нас провів, ми ще жартували з ним, попрощались і розійшлись. Я не знаю, як пояснити, що сталось. Ми шоковані", - каже завідувач сектором опіки і піклування дітей Галина Порчинська.

Поліція розпочала слідство за фактом самогубства. "Якщо у слідчих буде достатньо доказів для того, щоб перекваліфікувати справу, то її перекваліфікують. На сьогодні нема підстав вважати, що було доведення до самогубства", - каже начальник відділу ювенальної превенції обласної поліції Людмила Кузнєцова. Натомість рідні після поховання Артема збираються до прокуратури – вимагати перекваліфікування справи. Якщо слідчі доведуть, що хлопця все ж довели до самогубства, винним загрожуватиме три роки позбавлення волі.

Джерело. 

2ogoloshenya