Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе повідомив на своїй сторінці у Facebook про спрощені процедури отримання водійських прав.

Про це повідомляє видання "Молодий буковинець".

Чиновник пропонує запровадити в Україні можливість обирати програму підготовки: ходити на платні курси або ж навчатися самостійно. В другому випадку – потрібно буде лише скласти іспит.


"Сьогодні щоб отримати права потрібно підготувати пакет документів, пройти декілька етапів процедур і перед екзаменом пройти обов’язкові платні курси - в середньому 140 годин навчання. Самостійна підготовка до екзаменів не рахується. За підсумками розширеного засідання робочої групи з вироблення єдиних підходів до розвитку адміністративних послуг в регіонах під головуванням віце-прем’єра та міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка було доручено МВС України разом з Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та іншим зацікавленим органам вивчити кращий світовий досвід для можливості спростити отримання цієї послуги", - повідомив урядовець.


Він додав, що це, зокрема, можливість самостійного обирання програми підготовки: або за допомогою курсів, або самостійно, та ввести інститут екзаменаторів; а також – спрощеного отримання медичної довідки - менше лікарів та можливість подати меддовідку в онлайн-режимі.

Нагадаємо, наразі, щоб отримати водійське посвідчення слід пройти платну підготовку у спеціалізованих установах – автошколах.

2ogoloshenya