Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Екс-керівник "Правого сектору" народний депутат очільник "Української добровольчої армії" Дмитро Ярош не виключає, що Росія розгорне повномасштабний наступ на Україну, якому можна протистояти за допомогою диверсійної діяльності.

На запитання, чи вірить він у повномасштабну війну з Росією, Ярош зокрема відповів:

"Абсолютно. Вона може бути в будь-який момент. Що Путіну в голову стрельне, то й буде. Це ж неадекватна людина".

Водночас на думку очільника УДА, на повномасштабну окупацію у Росії немає сил.

"Вони можуть провести локальні операції по виходу з Криму на рівень Каховки і Мелітополя, а потім пробити так званий "сухопутний коридор" через Маріуполь. Вони можуть провести десантні операції по Одесі, Миколаєву, по Херсонській області", – описує можливий сценарій Ярош.

"Другий удар – це напрямок на Харків. Ідеальна для них схема була б – ці два удари з півночі і з півдня. Відповідно вихід на Дніпро і замикання наших збройних сил, які знаходяться в зоні ООС. Відрізання фронту і знищення головних сил України. Але чи їм вдасться це? Ну, будемо гідно воювати", – вважає він.

На запитання, що можна протиставити Росії у разі повномасштабного вторгнення, Ярош зазначив:

"Чому ми робимо вишколи по мобільно-диверсійним групам? Уявіть – йде російська колона. Фугаси викладаємо, тримаємо, наприклад, місточок. Підлітають пікапи, розстрілюють з СПГ (протитанковий гранатомет – УП) або ПТУРів (протитанкова керована ракета – УП) декілька одиниць техніки. І відразу відходимо".

За словами екс-керівника "Правого сектору", важливо завдати ворогу втрати, не сумісні з їхнім просуванням далі.

"Не можна вв’язуватись в усі ці позиційні бої, тому що там якраз буде працювати авіація, "вертушки". По останній моїй інформації, у них 24 КА-52 (гвинтокрили – УП) тільки в Джанкої розташовані. По характеристиках майже як американські "Апачі". Тобто дадуть нам прикурки дуже непогано", – каже Ярош.

За його словами, головне – активна оборона.

"Ми можемо тактично відступати, здавати якісь території. Не треба панікувати. Ворога треба вимотати. Коли він входить в місто – максимальне зближення, контакт на 30-50 метрів. Тоді ворожа "арта", авіація, ракетна техніка не зможе працювати", – каже екс-керівник ПС.

Ярош зазначив, що про подібні тактичні речі дуже багато читав ще до війни, а також вивчив тактику російських військ в першій і другій чеченській війні.

За його словами нинішня українська армія в порівнянні з 2014 роком – небо і земля, але й проблем ще "дуже-дуже багато".

Джерело. 

2ogoloshenya