Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

В закритому режимі хочуть провести суд над військовополонениими українськими моряками російські слідчі. Про це розповів адвокат Микола Полозов, який координує роботу захисників у цій справі.

За його словами, клопотання щодо закритого режиму подав слідчий ФСБ Росії. Завтра Лефортовський суд Москви вирішуватиме, чи продовжувати арешт полоненим морякам.

Під варту до 25-го січня 24 українських моряків відправили підконтрольні Росії суди Сімферополя та Керчі. Усіх нині утримують в московських слідчих ізоляторах - трьох у "Матроской тишине", решту - в "Лефортово". Росія звинувачує українців у незаконному перетині російського кордону. Самі вони називають себе військовополоненими.

Катери "Нікополь" і "Бердянськ" та рейдовий буксир "Яни Капу" російські спецслужби атакували 25 листопада в нейтральних водах поблизу Керченської протоки. Кораблі - захопили, а екіпажі суден узяли в полон.

Джерело. 

2ogoloshenya