Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Якщо електропостачання відсутнє впродовж двох діб, споживач може отримати компенсацію від постачальної компанії.

Про це у Фейсбуці написала голова комісії НКРЕКП Оксана Кривенко.

"Схвалили проект рішення для посилення вимог гарантованих стандартів якості електропостачання щодо зобов’язання операторів системи розподілу і постачальні компанії чітко дотримуватись них. Одне з нововведень: після прийняття рішення Н К Р Е К П споживач має отримати компенсацію, якщо заплановані перерви електропостачання з попередженням споживача перевищують 48 годин", - написала Оксана Кривенко.

Також Оксана Кривенко пояснила, у яким чином і у яких ще випадках можна отримувати компенсацію.

Споживач отримує компенсацію у випадку недотримання оператором системи розподілу або електропостачальником встановлених гарантованим стандартом строків надання послуг та виконання робіт, а саме щодо:

- видачі технічних умов на приєднання;

- відновлення електропостачання;

- перевірки лічильника;

- відповіді на письмові звернення;

- якості електричної енергії.

Компенсація надається автоматично шляхом зменшення рахунку споживача на оплату електроенергії у строк до 75 днів з дня порушення встановлених строків.

Компанія сама визначає, яким споживачам вона має надати компенсацію, і повідомляє про це споживача. Якщо протягом встановленого терміну компенсація не надана, розмір компенсації збільшується. Розмір компенсації: від 100 до 200 грн – для побутових споживачів (з ПДФО), 200 – 600 грн – для не побутових.

Компанія зобов’язана проінформувати про надання компенсації шляхом зазначення:

- у рахунку на оплату електроенергії;

- або в "особистому кабінеті" споживача на офіційному веб-сайті компанії;

- або листом на офіційному бланку.

Джерело. 

2ogoloshenya