Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 

Традиційно звечора 13 січня і цілий день 14 січня у місті Вашківці відбувається обласний фестиваль народної творчості «Вашківецька Маланка».

Традиція, якій сотні років – на Буковині проходить Переберія. Одразу в кількох районах області чоловіки масово переодягаються у найрізноманітніші костюми й під супровід запальних пісень і танців влаштовують карнавальну ходу, жартівливо зачіпаючи перехожих. Чим цього року дивувала одна із найдавніших – Вашківецька Маланка – дивіться далі.

Вашківецька переберія гуляє добу звечора 13 січня до ранку 15 січня.

Орест Сірецький, керівник Вашківецької Маланки: «Вашківчани кажуть: ідем з дому 13-го, повертаємось 15-го. І навіть не ночують удома, тим більше, що буде купанка. Перебрані підуть у воду – змиють із себе усе погане за рік. І з вірою, що в нас все буде добре мир буде в країні ми вступаємо у новий рік, і так із року в рік.»

Аби дійство пройшло безпечно, кількість правоохоронців збільшили вдвічі. Через ситуацію на сході України, вирішили також відмінити веселі конкурси та розіграш премій. Натомість у Вашківцях збирали кошти для воїнів АТО.

Джерело.

2ogoloshenya