Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Румунський турист на українській стороні пункту пропуску «Сігет - Солотвино» нібито позбувся кількасот євро через пресинг людей у формі.

Як повідомляє румунський сайт sighet247.ro, з посиланням на приятельку постраждалого, їх авто 5 січня 2019 року близько 11.00 -12.00 зупинилися на першому пункті пропуску після Буковеля.

Нібито прикордонники попросили документи, а далі запросили водія у приміщення, де були четверо людей в уніформі. Тут водія нібито перевірили на наявність алкогольного сп’яніння. Румун був наляканий, адже попереднього дня за вечерею він випив пиво і прикордонники наполягали, що це буде показано у тесті на алкоголь, адже не можна вживати алкоголь протягом 48 годин до того, як сісти за кермо.

За інформацією румунського видання, службовці нібито пригрозили 22 тисячами штрафу за позитивний тест на алкоголь та 3 роки труднощів з документами при перетині кордону. Тут же прикордонники запропонували розійтися «по-тихому» ніби заплатити в кишеню 700 євро.

У дописі видання йдеться, що водій повернувся за гаманцем та заплатив 500 євро та 1000 леїв, щоби йому повернули документи і він зміг повернутися додому.

Згодом, прикордонники Мукачівського загону спростували цю інформацію вказуючи на багато неточностей в публікації видання. Прикордонники зазначають, що вони не можуть перевіряти стан алкогольного сп'яніння. Немає практики вибіркової перевірки автомобілів, а також, прикордонникам заборонено приводити сторонніх у приміщення пункту пропуску. Разом з тим кожне приміщення КПП обладнане камерами відеоспостереження.

Також, як стало відомо з першоджерела видання, мова йде не про пункт пропуску, а можливий пост ДАІ, згідно на фото, яке вказує першоджерело.

Джерело. 

2ogoloshenya