Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна не буде об'єднуватися з Росією, але готова розвивати Союзну державу.

"Ми з президентом Росії однозначно визначили, що сьогодні на порядку денному такого питання немає - про об'єднання. Ми повинні були свого часу прийняти Конституційний акт, тобто Конституцію Союзної держави, і там усе повинно було бути прописано: і органи управління, і органи влади, і єдина валюта, політика. Росія відмовилася свого часу йти цим шляхом. Я це нагадав президентові Росії, він сказав: "Так, так і було". Постає питання: що будемо робити з союзним договором? Треба сідати за стіл і дивитися, що ми разом можемо сьогодні, згідно з договором, вирішити, на що ми можемо без всякого тиску піти", - цитує Лукашенка його прес-служба.

Він заявив, що союз Білорусі та Росії може розвиватися тільки на рівноправній основі. "І це не тому, що Лукашенко так хоче, як це подають у Росії, а тому що це фундаментальні принципи побудови будь-якого союзу. Немає рівноправної основи - немає союзу. Все повинно відбуватися на рівноправній основі, і на це повинна бути воля двох народів - Російської Федерації і Білорусі. Ми постійно, формуючи цей союз, повинні оглядатися на думку наших людей. Тому з багатьох-багатьох причин, ви самі розумієте, про об'єднання двох держав не йдеться", - сказав Лукашенко.

Він заявив, що на об'єднання з Білоруссю не може піти і сама Росія. "Немає такої можливості в Росії, з огляду на наслідки всього, на це піти. Тому треба заспокоїтися і припинити ці розмови, що хтось когось нахилив або нахиляє. Тут ніхто нікого не схилить", - зазначив білоруський лідер.

Нагадаємо, в грудні Лукашенко заявив, що Москва хоче "інкорпорувати" Білорусь у склад Росії.

Джерело. 

2ogoloshenya