Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

10 січня о восьмій ранку в Україну повернувся моряк із Одеси Андрій Новічков. Йому загрожувала смертна кара в Ірані за нібито вбивство мусульманина.

Його обміняли на іранського шпигуна. Обмін зміг відбутися після того, як президент України Петро Порошенко своїм указом помилував шпигуна, який сидів в українській тюрмі. Громадянин Ірану вже у четвер, 10 січня, вночі повернувся на свою батьківщину.

Після посадки Новічков разом із представниками МЗС відповів на запитання журналістів. Як саме відбувся обмін, він відмовився відповідати. Що буде роботи далі, теж не вирішив.

"Спочатку додому, а там буде видно", - сказав моряк.

За його словами, його збирались стратити в Ірані, але завдяки роботі українських дипломатів він повернувся додому. Тому подякував консульству України, МЗС, зовнішній розвідці, президенту України, народним депутатам, які допомогли процесу обміну.

"Вижив, все нормально. Почуваю себе добре. Спасибі всім, хто допомагав і спасибі всім, хто не заважав", - сказав він.

Свою вину у смерті іранського моряка відкидає.

"Це специфіка їхнього народу. Він вистрибнув сам, але звинуватили мене. У мене з ним конфліктів не було. Іранських правоохоронців не цікавила моя позиція щодо цього інциденту", - додав.

Після відвідин Києва Андрій Новічков одразу поїде до Одеси до своєї 82-річної бабусі, якій вже зателефонував Порошенко і попередив про повернення онука.

Джерело. 

2ogoloshenya