Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Суд відпустив на поруки затриманого бійця спецназу “Альфа” Служби безпеки України Віталія Тарадая, підозрюваного в розстрілі активістів Євромайдану біля будівлі Управління СБУ в Хмельницькому.

72-річна хмельничанка Людмила Шеремет загинула 19 лютого 2014 року під час трагічних подій під стінами хмельницького СБУ

Про це йдеться в матеріалах суду.

Зазначено, що 21 червня 2018 року “альфівцю” співробітники Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури заочно повідомили про підозру по ч. 1 ст. 119 (вбивство з необережності), ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень), ч 2 ст 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, що спричинило смерть потерпілого) та ст. 128 (необережне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу.

При цьому СБУ відправила бійця спецназу “Альфа” в службове відрядження в зону операції Об’єднаних сил (ООС).

“Виїздом прокурорів Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України в район проведення ООС в Луганській області встановлено, що підозрюваний дійсно виконує свої службові обов’язки і проходить військову службу безпосередньо на лінії зіткнення з противником, поблизу смт. Станиця Луганська Луганської області”, – сказано в матеріалах суду.

У той же час, 20 грудня 2018 року військова прокуратура змінила підозру Тарадаю і прибрала найтяжчу статтю, а саме ч. 2 ст. 121, за якою передбачено до 10 років в’язниці.

Таким чином, тепер він підозрюється тільки в перевищенні службових повноважень, вбивство з необережності і нанесенні тяжкого тілесного ушкодження з необережності.

Максимальне покарання за ці злочини – 5 років в’язниці.

21 грудня 2018 року суд відправив “альфівця” під домашній арешт на строк до 8 січня 2019 року, але на початку січня відмовився продовжити цей запобіжний захід.

Суд вирішив відпустити підозрюваного на поруки.

Досудовим слідством встановлено, що 19 лютого 2014 року перед будівлею УСБУ в Хмельницькій області проходив мітинг активістів Євромайдана. За версією слідства, співробітник спецназу “Альфа” Тарадай з метою відображення уявного нападу, діючи умисно, здійснив кілька пострілів з кулемета в напрямку нижньої частині дверей центрального входу УСБУ.

В результаті стрілянини було поранено 4 людини, одна з яких загинула (Людмила Шеремет – НГП).

Як відомо, 18 грудня 2018 року Подільський районний суд Києва відмовився заарештувати колишнього начальника управління Служби безпеки України у Хмельницькій області Віктора Крайтора і обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Джерело. 

2ogoloshenya