Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Американські вчені прийшли до висновку, що тривалість життя людини більшою мірою залежить від природи. Вони з’ясували, що середня тривалість життя представників будь-якого виду ссавців залежить від кількості нейронів в головному мозку.

Дослідники вивчили дані про спостереження за більш ніж 700 видами тварин, в основному ссавців і птахів. Ця інформація була зіставлена з середньою кількістю нейронів в головному мозку. Коли вдалося знайти зв’язок, вчені почали “передбачати” тривалість життя тварини за кількістю нейронів в її мозку. Ця формула спрацьовувала в 75% випадків.

Коли ж з дослідження виключили птахів і додали коефіцієнти маси тіла та метаболізму, які вже раніше розглядалися в багатьох інших роботах в якості факторів, що впливають на тривалість життя, прогнозувати тривалість життя за кількістю нейронів вийшло ще точніше.

Людей дослідники розглядали окремо, так як ми все ж досить далекі від інших ссавців. Зокрема, у людей потрібно було врахувати тривалий період відсутності фертильності – дитинство і старість. Але, як виявилося після врахування всіх факторів, що середня тривалість життя людини точно така ж, як у інших ссавців з аналогічною кількістю нейронів головного мозку.

Джерело. 

2ogoloshenya