Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Управління Держпраці винесло постанову про накладення штрафних санкцій у понад шість з половиною мільйонів гривень за порушення трудових прав понад 170 працівників на одному з підприємство Буковини.

Штраф за порушення законодавства про працю у розмірі 6 589 710 гривень (шість мільйонів п’ятсот вісімдесят дев’ять тисяч сімсот десять гривень) накладено на суб’єкта господарювання агропромислового комплексу у Кіцманському районі. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області під час інспекційного відвідування встановили на агропідприємстві грубі порушення законодавства про працю.

Виявлено, що у порушення Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 року за №1078 та статті 33 Закону України "Про оплату праці" - "Індексація заробітної плати", частини шостої статті 95 Кодексу законів про працю України - "Мінімальна заробітна плата. Індексація заробітної плати" - роботодавець не нараховував та не виплачував працівникам трудового колективу індексацію заробітної плати.

Не оплачувалася належним чином робота трудового персоналу у святкові та неробочі дні, а саме не в подвійному розмірі, як того вимагає чинне законодавство.

Також окремим працівникам роботодавець не виплачував належні доплати за шкідливі і небезпечні умови праці.

Загалом на агропідприємстві було порушено трудові права понад 170 працівників.

Як наслідок, Управлінням Держпраці у Чернівецькій області винесено постанову про накладення на суб’єкта господарювання штрафної санкції, що наразі є найвищою серед штрафних санкцій, накладених Держпраці упродовж нинішнього, 2018, року.

За 11 місяців 2018 року посадовими особами Управління Держпраці винесено 357 постанов щодо накладення на роботодавців штрафних санкцій на суму у понад 44 мільйони гривень.

Джерело. 

2ogoloshenya