Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Постачати найманцям відомості погодилися троє з 42 переданих Україні на початку грудня засуджених.

Про це повідомили в прес-службі СБУ. "Під час перевірочних заходів оперативники спецслужби виявили серед ув'язнених, переміщених із тимчасово окупованого Луганська в грудні 2018 року трьох осіб, яких було завербовано так званим "МДБ ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясували українські силовики, терористи погрозами і психологічним тиском змусили засуджених підписати зобов'язання про негласне співробітництво.

За задумом найманців, ув'язнені, вийшовши на свободу, мали збирати для них інформацію про місця дислокації, склад і переміщення українських військових підрозділів. У разі відмови окупанти погрожували насильством, позбавленням побачень із рідними та блокуванням переміщення на контрольовану українською владою територію.

Наразі тривають заходи з перевірки інших осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.

12 грудня найманці з тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей передали Україні 42 засуджених, які побажали відбувати покарання на українській території.

Джерело. 

2ogoloshenya