Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Життєві уроки, принципи Далай-лами, які допоможуть зробити життя трохи простіше.

Будьте добрішими, коли це можливо. А це можливо завжди.

~ Далай-лама

Коли відома американська ведуча Опра Вінфрі запитала у Далай-лами, чи доводилося йому прощати себе за щось, його святість відповів: «Я не дуже терпимо ставлюся до комарів, недостатньо миролюбно. І до постільним клопам теж ». Опра була здивована, що людині, яка прожила 78 років, нема за що більше просити вибачення.

Ось 10 життєвих уроків, принципів Далай-лами, які допоможуть зробити життя трохи простіше:

  1. Будьте милосердні

Тема співчуття зовсім не має відношення до релігії. Це загальнолюдська справа, єдина умова виживання людської раси.

~ Далай-лама

Дослідження показують, що, співчуваючи, ви відчуваєте задоволення, порівнянне з відчуттями від сексу, хорошої їжі або відпочинку на природі. Співчуття корисно для вашого здоров'я: воно зменшує рівень стресу, нормалізує серцебиття і підвищує імунітет.

Ви можете проявити милосердя, намагаючись зрозуміти почуття і емоції людини. Для цього необхідно говорити з ним і слухати його. Це вимагає великих витрат, ніж просто акт доброти: співчуття на увазі емоційне залучення. Вам необхідно буде запитати, в якій допомозі людина потребує, і почути його відповідь.

  1. Будьте ласкаві і допомагайте один одному

Моя релігія проста, їй не потрібні храми і складна філософія. Наш власний розум, наші серця - ось храми, а доброта - єдине вчення.

~ Далай-лама

Бути добрим і щедрим – не затратно, але ті переваги, які ви при цьому отримуєте, досить значні. До такого висновку прийшли Майкл Нортон і його колеги з Гарвардської школи бізнесу після проведеного дослідження. У його ході з'ясувалося, що добровольці, які пожертвували деяку суму, відчували себе щасливішими, ніж ті, хто витратив гроші на себе.

  1. Шукайте щастя

Мета нашого життя - стати щасливими.

~ Далай-лама

Коли Далай-лама давав інтерв'ю, він розповідав, що його засипають повідомленнями про матеріальні блага. Дуже мало людей говорили про прощення, співчуття, терпіння і доброту. Але саме ці цінності повинні бути в пріоритеті у того, хто мріє бути щасливим.

  1. Пізнайте внутрішню гармонію

Далай-лама радить проводити трохи часу наодинці з собою щодня. Це час потрібно витратити на те, щоб відсторонитися від негативних думок, гніву, образ, втоми. Спробуйте замінити їх позитивними емоціями: оптимізмом, вдячністю, любов'ю, миром. Він справедливо говорить, що по-справжньому спокійний розум є джерелом щастя і міцного здоров'я.

  1. Не шкодите іншим

Якщо можеш допомогти, допоможи. Якщо ні, хоча б не зашкодь.

~ Далай-лама

Якщо ви говорите неправду, брешете про інших, використовуєте або залякуєте когось, негативні наслідки бумерангом повернуться до вас. Пам'ятайте про це, перш ніж почнете робити що-небудь.

  1. Бережіть ваших друзів

Не варто недооцінювати дружбу. Її потрібно оточувати ніжною любов'ю і турботою, бо друзі - це ті люди, кому ви можете довіряти. Справжня дружба ніколи не залежить від грошей або політичних поглядів. Нехтування дружбою веде до самотності, і це одна з причин поширення депресії в суспільстві.

  1. Не дозволяйте технологіям керувати вами

Ми повинні панувати над технологіями, а не ставати їх рабами.

~ Далай-лама

Чи знаєте ви, що у Далай-лами більше восьми мільйонів передплатників в твіттері? Захоплюючись досягненнями соціальних ЗМІ, які допомагають нам спілкуватися, він тим не менше застерігає від «зловживання» ними.

Вони можуть контролювати вас - тільки подивіться на людей в ресторанах, втупившись у свої смартфони.

Хто головний? Ви або технології?

Це погана заміна справжньої дружби, яка вбиває справжнє спілкування.

  1. Не сперечайтеся і не боріться, а домовляйтеся

Ненасильство означає діалог, використання мови. Діалог означає компроміс, повагу прав один одного, пошук вирішення конфлікту і розбіжностей в дусі примирення. Тут немає стовідсоткового переможця або програв - тільки половина на половину. Це практичний, а тому єдино вірний спосіб.

~ Далай-лама

Чи говоримо ми про міжнародну кризу або про вашому суперечці з приятелем або босом, ключ до мирного результату - діалог. Вчіться мистецтву переговорів. Далай-лама рекомендує ніколи не ворушити минуле, але зосередитися на тому, що викликає проблему зараз.

  1. Бережіть Землю

Для того, щоб вижити, ми зобов'язані зберегти цю планету якнайкраще. Вивчення способів повторного використання сировини і створення альтернативних джерел енергії повинні залишатися найважливішими питаннями століття.

  1. Вчіться на своїх невдачах. Коли ви програєте, не упускайте урок.

~ Далай-лама

При невдачі важливо розібратися, що пішло не так. Може бути, ви прийняли неправильне рішення або не продумати весь процес до кінця. Можливо, ви не пропрацювали найгірший з можливих сценаріїв. Рефлексія допоможе вам вчитися на своїх провалах.

Чи можуть ці 10 уроків дійсно змінити ваше життя? Просто спробуйте застосувати їх, і ви скоро побачите, що істина, чесність, душевна теплота і співчуття стануть тими рушійними силами, які привернуть до вас щастя.

Джерело. 

2ogoloshenya