Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Контррозвідники СБУ викрили російські диверсійні групи, які вели підривну діяльність на території південних і південно-східних регіонів України, а також у Київській області. Агентурні групи виявили в 11 областях України.

Про це заявив представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк на брифінгу. Таку діяльність ведуть не тільки з території країни-агресора, але й з анексованого Криму та непідконтрольної території Донецької та Луганської областей.

«У фокусі російської розвідки в Україні: інформація про Збройні сили України, силові структури, правоохоронні органи, оборонно-промисловий комплекс, об’єкти критичної інфраструктури», – сказав Настюк.

Також СБУ припинила діяльність диверсантів у Миколаївській області та навела відео докази затримання завербованого РФ офіцера ВСУ, який разом із пособниками збирали і передавали секретну інформацію про підрозділи Очаківського гарнізону Миколаївської області, а також про їх участь в ООС.

«20 грудня затримали керівника агентурної мережі – громадянина України, капітана першого рангу ВСУ в запасі, який має російське громадянство. Він був завербований кадровим співробітником ГРУ Генштабу ЗС РФ у Севастополі і неодноразово виїжджав в анексований Крим для проведення агентурних зустрічей», – розповів Настюк.

Останнє завдання від російських кураторів полягало у створенні і подальшому керівництві на території Очаківського району підпілля для проведення різного роду заходів щодо дестабілізації ситуації в регіоні.

Нагадаємо, що 22 грудня стало відомо, що СБУ заблокувала понад 300 інтернет-ресурсів, за допомогою яких РФ дестабілізує ситуацію в Україні.

Джерело. 

2ogoloshenya