Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Російська Федерація навряд чи зможе запустити поїзди залізничною частиною моста в окупованому Криму.

Про це заявив старший науковий співробітник Інституту водних проблем РАН, кандидат геолого-мінералогічних наук, гірничий інженер-гідрогеолог Юрій Медовар.

«Я говорив про залізничний міст, його ще й немає, і навряд чи запустять. Потяги важкі, це не легкові машини. Завантажений потяг важить приблизно 6 тис. тонн, ось підуть ці 6 тис. тонн на дві опори, подивимося, в який бік їх перекосить», – сказав він.

За його словами, Росія хотіла запустити залізничну частину мосту разом з автомобільним полотном. Однак замість нормального приймання об’єкта мостом лише проїхав російський президент Володимир Путін на порожньому КамАЗі.

«Але це ж не приймання мосту. Для того, щоб приймати міст, треба зробити зосереджене навантаження, щоб подивитися, як пішла осадка. А тут ось що: з одного боку йде осідання, з іншого випирають палі, їх виштовхує на поверхню, і виходить перекіс, а на залізниці такого не повинно бути, має бути ідеальна поверхня», – зазначив Медовар.

Вчений наголосив, що в Росії замовчують всі проблеми, пов’язані з мостом у Криму.

«Коли відкривали міст, мені дзвонили з багатьох каналів, запрошували на ефіри, хотіли тицьнути мене носом, мовляв, я весь час казав, що міст будувати не можна, а його побудували. Я їм і сказав: «Не побудували, а зваяли, ви порушили все, що можна: закони природи, ДБН та інше». В Україні про це говорили, а у нас усі мовчать», – підсумував Медовар.

Джерело. 

2ogoloshenya