Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Про це розповів єпископ Олексій (Шпаков) Дивовижна по своїй природі речовина, вода, несе в собі як силу руйнування, так і силу зцілення. Свої очищаючі і цілющі властивості вода знаходить у певний час року. Чому так відбувається ніхто точно не знає.

Ось, саме Водохресна вода – велика святиня, яка вживається тільки натщесерце.

Вона і від хвороб, і від духів нечистих. І це так. Всі християни ставляться до цієї святині з трепетом. Не просто так: захотів, спрага мучить – раз і випив. Ні. З ранку натщесерце перед вживанням їжі.

Вода допомагає, навіть якщо ви не вірите в це, а, припустимо, ваша бабуся вірить і дає вам цю воду. Є безліч євангельських прикладів, коли Господь зцілює стражденного, бачачи віру тих, хто її приніс. У Водохреще на всю воду в усіх джерелах сходить Дух Святий і освячує її.

Але в силу наших гріхів вона швидко втрачає свою силу і свою властивість. Саме від нас залежить, скільки вода може стояти.

А я знаю ще один приклад, як в одній сім’ї Водохресна вода за кілька місяців зіпсувалася. А чому? У цій родині грали в карти, курили, матюкалися, телевізор весь час працював – через це благодать Духа Святого витісняється.

Звичайно, святиню ми не осквернимо, а святиня завжди нас освятить, але якщо людина вперто не бажає сприймати святиню …

На питання чи можна святою водою вмиватися, священик відповів: «Можна»

– Мазати хворі місця, отиратися, омиватися. Але щоб була користь – потрібна віра, смиренність і зі страхом і трепетом приступити, – пояснює єпископ Олексій.

Секрет святої води криється в її гармонійної структурі, на відміну від хаотичної структури простої води.

Джерело.

2ogoloshenya