Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Зігрівальні мазі призначаються при багатьох захворюваннях суглобів і м’язів. Вони дуже зручні у використанні, мають досить швидкий терапевтичний ефект.

Зазвичай лікарі рекомендують їх при артритах, радикулітах, інтенсивних фізичних навантаженнях, після ударів і травм. Допомагають зігрівальні мазі і при переохолодженні для зняття хворобливих проявів. Основний метод впливу такої мазі – посилення припливу крові до хворого органу. За рахунок цього відбувається постачання тканин киснем, виведення токсичних речовин і зняття запалення.

Більшість зігрівальних мазів продається в аптеках без рецепту, а при любові наших співвітчизників до самолікування, неправильне і безконтрольне їх застосування може призвести до плачевних результатів. Щоб отримати позитивний ефект, необхідно знати, чим небезпечні зігрівальні мазі, і в яких випадках застосовувати їх не можна.

Протипоказання

- Використання при наявності пошкоджених ділянок шкіри.

- Використання при наявності алергічних реакцій. До складу мазі входять отрути, ефірні олії та інші, викликають алергію, компоненти.

- Загострення запальних процесів у суглобах. Мазі застосовують тільки після зняття гострого запалення.

- Вагітність та лактація. Застосування мазі відноситься до теплових процедур, а значить може викликати небажаний для жінки приплив крові і порушення її руху по тканинах і судинах. Крім того, деякі активні компоненти мазі здатні проникати через плаценту до плоду. Найнебезпечніший період – це III триместр.

- Онкозахворювання.

- Захворювання травної системи.

- З обережністю використовуються мазі при цукровому діабеті, інфекціях, гепатитах і туберкульозі.

- Дерматити, висип на шкірі, подразнення та свербіж.

Джерело. 

2ogoloshenya