Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

До 1 січня 2019 року власники прибудинкових сонячних (СЕС) та вітроелектростанцій (ВЕС) повинні укласти договори з новим постачальником електроенергії - постачальником універсальної послуги.

Про це повідомляє Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), передає ua-energy.org.

Для продажу електроенергії за "зеленим" тарифом споживач підписує додаток до договору про постачання електричної енергії з постачальником універсальних послуг.

При цьому дата вводу станції в експлуатацію та "зелені" тарифи не змінюються. Новий договір має укладатись на умовах чинних договорів про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом укладених до 1 січня 2019 року.

З 2019 року обленерго розділяються на дві компанії - оператор розподільних мереж та постачальник універсальної послуги. Відповідно, власники прибудинкових СЕС та ВЕС мають підписати з новим постачальником два договори: на постачання електроенергії та договір купівлі-продажу електроенергії за "зеленим" тарифом.

Джерело. 

2ogoloshenya