Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Сьогодні о 12.30 на Личаківському кладовищі у Львові ховають 53-річного Ігоря Коцюрубу. Екс-глава «Правого сектора» Львівської області раптово помер 16 грудня.

Обставини смерті залишаються до кінця не з’ясованими. Поліція говорить про спробу самогубства. А близькі друзі активіста припускають, що йдеться про вбивство.

«16 грудня о 13:10 на оперативну лінію 102 в поліцію від очевидця події надійшло повідомлення про те, що в Червонограді чоловік намагається покінчити життя самогубством. Особу чоловіка встановлено. Ним виявився 53-річний львів’янин. Від отриманих тілесних ушкоджень він помер у лікарні», – йдеться в повідомленні поліції, поширеному 17 грудня.

За фактом смерті 53-річного Ігоря Коцюруби відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК. Варто зауважити, що поліція завжди відкриває провадження по цій статті, навіть у разі самогубства. Як правило, після підтвердження факту самогубства такі провадження просто закривають.

Тим часом з’явилися припущення, що 53-річний Ігор Коцюруба був убитий. Про це повідомили відразу кілька старих знайомих Коцюруби.

«Зараз з’являється інформація, що це може бути не раптова природна смерть. Звертаюся до Генерального прокурора України, щоб він взяв справу під особистий контроль. Правда про смерть Ігоря повинна бути встановлена, винні –жорстко покарані. Смерть громадських активістів стає безкарним масовим явищем?» –  написала 17 грудня голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.

У Червоноградській центральній міській лікарні журналістам підтвердили, що Ігоря Коцюрубу привезли з перерізаним горлом. Він помер у реанімації, бо «рана була несумісна з життям».

Львівський хірург, колишній член Студентського братства, Андрій Кіштяк спростував поширену раніше версію про інфаркт міокарда. Він повідомив, що Коцюруба потрапив до лікарні з двома різаними ранами шиї та помер від втрати крові.

Джерело. 

2ogoloshenya