Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Гарантії, які дадуть Україні про збереження доходів від транзиту газу, ніхто не буде виконувати, вважають в Штатах.

Заступник помічника держсекретаря США Сандра Оудкірк дала жорстку відповідь на пропозиції з боку Німеччини, щоб Сполучені Штати зняли свої претензії до трубопроводу – а в обмін на це Україна отримає гарантії, які захистять її від будь-якої втрати доходів від транзиту газу.

Минулого тижня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що проект трубопроводу буде неможливим, якщо через нього Україна втратить доходи від транзиту газу, маючи на увазі, що розглядається певна форма угоди про гарантії для України.

 «Ми не вважаємо, що ці гарантії можуть бути виконані», – сказала Оудкірк, додавши, що Росія чітко заявила про свої наміри використовувати проект для обходу України.

Оудкірк також відкинула «помилкове» припущення про те, що США виступає проти трубопроводу нібито лише тому, щоб забезпечити собі Європу як потенційний ринок для постачання зрідженого природного газу. Посадовець зазначила, що США давно і принципово виступають проти проектів, які зроблять Європу більш залежною від російських джерел енергії.

Обговорюючи альтернативу для Nord Stream 2, Оудкірк зазначила, що технологічні досягнення зрештою дозволять Європі постачати газ з Каспійського моря, Східного Середземномор'я, Алжиру та з США і Австралії.

Раніше Ангела Меркель заявила про те, що реалізація проекту «Північний потік-2» можлива тільки при збереженні транзиту російського газу через Україну.

У зв'язку з цим міністр енергетики Росії підтвердив готовність частково використовувати газотранспортну систему України для транзиту газу в Європу після закінчення відповідного контракту між Україною і РФ в 2019 році, але не уточнив при цьому обсяг такого транзиту.

Нагадаємо, США можуть ввести санкції проти компаній, причетних до будівництва «Північного потоку-2».

Джерело. 

2ogoloshenya