Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У Києві у 61-річному віці від двосторонньої пневмонії помер колишній ректор Національного університету Державної податкової служби України, екс-депутат Верховної Ради Петро Мельник.

Про це повідомляє Україна молода із посиланням на друзів родини. Зазначається, що Петро Мельник помер у лікарні Феофанія. Мельник народився 18 червня 1957 року на Рівненщині у багатодітній родині.

Трудову діяльність Петро Мельник розпочав у 1978 році в Ірпінському індустріальному технікумі, а з 1991 року очолив його. Технікум Мельник зміг перетворити на новий ВНЗ, який у 2006 році назвали Національний університет Державної податкової служби України.

У 1998 році Петра Мельника також було обрано до Верховної Ради, де він був заступником голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Мельник залишався незмінним ректором університету до 1 серпня 2013 року, коли його затримали за отримання хабарів з метою сприяння вступу до очолюваного ним ВНЗ.

Після обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, Мельник позбувся електронного браслета і втік з країни. У квітні 2014 року його затримали після прибуття до аеропорту Лондона. 8 липня 2015 року Ірпінський міський суд виправдав Мельника.

4 листопада 2015 року Апеляційний суд Києва скасував виправдувальний вирок колишньому ректору Національного університету державної податкової служби, проте у грудні 2017 року Мельника знову виправдали.

Джерело. 

2ogoloshenya