Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

День працівника державної виконавчої служби – порівняно молоде свято, що відзначається на Україні з 2009 року. В офіційному календарі професійних свят він з’явився після підписання відповідного указу президентом країни Віктором Ющенком. Це сталося 22 липня 2009 року.

У документі говориться, що День працівника державної виконавчої служби встановлюється, «враховуючи значення органів державної виконавчої служби у забезпеченні виконання рішень судів, третейських судів та інших органів, а також посадових осіб, на підтримку ініціативи Міністерства юстиції України та громадськості». Свято рекомендується відзначати щорічно 17 грудня.

Щороку під час заходів, присвячених Дню працівника державної виконавчої служби, зазначається, що «діяльність цієї сфери спрямована на дотримання принципів законності, справедливості та гуманізму і створює основу для розвитку України як сучасної правової держави».

У цей день прийнято проводити святкові заходи, в яких беруть участь працівники служби. Крім того, в професійне свято вшановують найбільш відзначилися співробітників. Як правило, найкращі з них отримують почесні грамоти та подяки від керівництва, а також нагороджуються преміями та подарунками.

Джерело. 

2ogoloshenya