Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У суботу, 15 грудня, суспільні телеканали «UA: Перший» та «UA:Крим» і частково «UA: Культура» висвітлюватимуть об’єднавчий собор українських православних церков, який проходитиме у Софійському соборі в Києві.

Спецвипуск розпочнеться о 9:30 і триватиме до ночі.

15 грудня учасники собору мають проголосити створення української автокефальної православної церкви, затвердити її статут і обрати предстоятеля.

О 9:30 розпочнеться пряма трансляція об’єднавчої молитви на Софійській площі за участі Президента України Петра Порошенка. По закінченні — спецвипуск «Теми дня», протягом якого ведучий Андрій Андрушків спілкуватиметься із запрошеними до студії експертами щодо можливості створення автокефальної церкви в Україні. Ця трансляція та спецвипуск також будуть в ефірі телеканалу «UA: Культура».

О 13:00 та 16:00 перед спецвипуском новин — прямі включення із Софійської площі. Репортери Суспільного інформуватимуть глядачів про останні події та важливі рішення, ухвалені на той час.

О 19:00 — спецвипуск новин. Одразу після нього ведуча Христина Стебельська обговорить процес об’єднавчого собору з експертами в студії під час короткого спеціального випуску «Теми дня».

О 21:00 на глядачів чекає підсумковий спецвипуск новин, о 21:25 — спецвипуск «Теми дня», в якому Христина Стебельська разом із гостями студії підіб’є підсумки дня та розповість про ухвалені собором рішення щодо української автокефальної церкви. Підсумкові спецвипуски новин і «Теми дня» також будуть в ефірі телеканалу «UA: Культура».

Джерело. 

2ogoloshenya