Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Український моряк В'ячеслав Зінченко, який захоплений російськими військовими біля Керченської протоки, ув'язнений в московському СІЗО "Лефортово" . Сидить у двомісній камері з якимось колишнім міністром однієї кавказької республіки.

Розповів, що той "постійно молиться", наче виконує намаз. Особливо нічого не питає і про себе не говорить, але охоче ділиться своїми продуктами, повідомив у Facebook адвокат Микола Полозов, який координує захист військовополонених.

"У камері є холодильник і телевізор з трьома російськими каналами. Зінченко був дуже здивований, коли побачив що про нього і його товаришів говорить пропаганда... В'ячеслав написав кілька листів рідним, однак цензура з якоїсь причини завернула їх. Але прийшло кілька листів із Москви та Пітера із словами підтримки", - пише Полозов.

Як і інші моряки, В'ячеслав Зінченко заявив, що він є військовополоненим і не буде давати інших свідчень.

"Молодий сором'язливий хлопчина. 20 років виповнилося влітку. Перш за все запитав чи довго сидіти йому ще в цьому "Лефортово". Засмутився, коли дізнався, що в січні слідство скоріш за все запросить у суду продовження варти. Каже, хотів вищу освіту отримувати за фахом і вже подав документи до морехідного училища. Настрій у нього нормальний, депресії немає".

Джерело. 

2ogoloshenya