Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

В Українській православній церкві Київського патріархату прогнозують, що після створення єдиної Православної церкви в Україні "у перспективі найближчих років" до помісної церкви перейде "половина" УПЦ МП, а в тривалішій перспективі - близько 2/3.

Про це в інтерв'ю заявив речник УПЦ КП Євстратій Зоря. При цьому він додав, що помісна церква буде приймати всіх охочих. "Ми не можемо не приймати усіх. Ми не можемо влаштовувати люстрацію з однієї простої причини: така природа церкви, вона відкрита для всіх", - вказує Євстратій.

Речник УПЦ КП також пояснив, як у новій помісній церкві співіснуватимуть представники структур, між якими до останнього часу було протистояння. Зокрема, дублювання юрисдикцій не буде, а з часом все "природнім шляхом" прийде до єдиної структури.

"Найпростіший спосіб об'єднання - це коли у кого що є, той з тим і лишається. Це вже будуть єпископи і громади однієї церкви, але як одні громади підпорядковувались одному єпископу, а інші - іншим, так і будуть робити і надалі", - пояснив Євстратій.

За його словами, схема буде такою: якщо в єдину церкву переходитиме ціла єпархія УПЦ МП на чолі з архієреєм, то ця єпархія зберігатиме свою структуру. Якщо архієрей не переходитиме, то громади зможуть самостійно перейти у підпорядкування помісної церкви.

Об'єднавчий собор щодо створення помісної Української православної церкви відбудеться 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві.

Зазначимо, що предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій відправив назад до Стамбула лист, який йому надіслав Вселенський Патріарх Варфоломій із запрошенням для участі в Соборі. Так само зробила низка єпископів. Вселенський Патріарх пояснив, що після Собору і обрання предстоятеля помісної церкви Онуфрій втратить право називатися митрополитом Київським.

Джерело. 

2ogoloshenya