Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Митрополит Запорізький і Мелітопольський РПЦ в Україні Лука грубо відповів патріарху Варфоломію.

У відповіді на лист про Об'єднавчий собор, який Вселенський патріарх розіслав усім українським єпископам, митрополит назвав Варфоломія "засліпленим уявним сяйвом кесаревої влади" та "ідейним натхненником масштабної кампанії, спрямованої на розпалювання ненависті до УПЦ (МП), захоплення її святинь, переслідування її пастви, а також підриву позицій православ'я в Україні". Він додав, що Патріарх начебто "жонглює нормами канонічного права для знищення РПЦ в Україні", йдеться на сайті Запорізької єпархії Української православної церкви.

"Єдине, про що клір (який ваш Престол із якоїсь безглуздої причини уявив своїм) і паства запитує вас: що завадило вам нас почути навесні? Що так затьмарило ваш розум, щоб ви вважали себе Патріархом всього світу? Може бути, наступним вашим кроком стане затвердження, що і цей світ із небуття вами створений?" – йдеться у відповіді Луки.

У листопаді у Московському патріархаті образливо прокоментували слова представника Вселенського патріархату архієпископа Тельміського Іова: він сказав, що, з канонічної точки зору, сьогодні в Україні УПЦ МП більше не існує. У Москві заявили, що стурбовані станом душевного і духовного здоров'я Іова та "готові допомогти побратимові з лікуванням".

Джерело. 

2ogoloshenya