Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У Франції вивчають повідомлення про можливу причетність Росії до організації акцій протесту "жовтих жилетів".

Цим питанням займається міжвідомча структура - Генеральний секретаріат з оборони і національної безпеки, що підкоряється прем'єр-міністру Едуару Філіпу. Розслідування почалося через повідомлення про численні фейкові акаунти в соцмережах, які використовувалися для висловлення підтримки демонстрантам.

Раніше британська газета "Таймс" повідомила про сотні акаунтів, зокрема, в Twitter, через які виявлялася підтримка "жовтим жилетам". У компанії припустили, що ці акаунти пов'язані з Росією.

Схожу інформацію розповсюдила і організація Alliance for Securing Democracy, дані якої наводить агентство "Блумберг". Згідно з твердженнями фахівців цієї організації, дуже активно в соцмережах підтримували рух "жовті жилети" деякі російські державні ЗМІ. Однак поки влада Франції не прийшла до висновків у цій справі.

"Зараз ще занадто рано, щоб дати оцінку твердженням "Таймс", - пише французька газета.

Росія може бути причетна до заколотів під час протестів у Франції. Про це заявила Служба безпеки України. Таке припущення зробили на підставі світлини, на якій під виглядом протестувальників позують фінансовані російськими спецслужбами особи, які брали участь у фейкових виборах у ДНР і ЛНР.

Джерело.

2ogoloshenya