Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

За словами першого президента України Леоніда Кравчука, українцям доведеться захищати себе самим.

НАТО не почне реальних воєнних дій на захист України, заявив перший президент України Леонід Кравчук журналістам 6 грудня.

"Ніколи, при будь-яких умовах НАТО не почне реальних військових дій на захист України. Ніколи. Тому що Україна не є членом НАТО. Згідно зі статутом НАТО, НАТО захищає членів НАТО. Нам допомагають, заявляють, навіть інколи зброю продають якусь... Але реальної участі у військових діях ніхто брати не буде. Захищати Україну ми повинні самі", – заявив Кравчук.

Він додав, що "не треба думати, що за нас хтось щось зробить".

"Тому присутність кораблів у Чорному морі – це, власне кажучи, такий сигнал для Росії, щоб вона поводила себе в рамках цивілізованих норм навіть у воєнний період", – зазначив перший президент України.

25 листопада РФ обстріляла й захопила в Чорному морі катери українських ВМС "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які на той момент уже поверталися до Одеси після невдалої спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море. Із 24 захоплених українців троє дістали поранення. Пізніше їх заарештували і перевезли в СІЗО Москви. США засудили дії Росії, назвавши їх проявом агресії, Євросоюз висловив стурбованість застосуванням сили з боку РФ. Заяви з вимогою звільнити українських моряків опублікували також НАТО та ОБСЄ.

4 грудня президент України Петро Порошенко заявив про необхідність запросити в Чорне і Азовське моря кораблі НАТО. Телеканал CNN повідомив, що Сполучені Штати почали підготовку до відправлення в Чорне море бойового корабля.

Джерело. 

2ogoloshenya