Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Прем'єр-міністр заявив, що реформа децентралізації вимагає нового етапу.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує скоротити число районів в Україні з 490 до 100. У ході виступу на Форумі об'єднаних громад Гройсман заявив, що реформа децентралізації вимагає нового етапу. Зокрема, розглядається питання формування нового територіального устрою за формулою громада-район-регіон.

"І тут питання не в кількості районів, а в якості. Краще сформувати 100 заможних районів, ніж мати вдвічі більше районів, які порожні, без засобів і можливостей вирішувати проблеми людей", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про перейменування Дніпропетровської області. Порошенко зазначив, що слід до кінця завершити процес декомунізації.

Також Верховна Рада прийняла постанову про перейменування Кіровоградської області. Слід уточнити, що зміна назви області вимагає внесення змін до Конституції, на відміну від зміни назв міст, сіл або районів. Тому тепер постанову українського парламенту повинен затвердити Конституційний Суд.

Крім того, ми писали про плани Інституту нацпам'яті з проведення декомунізації на нині окупованих територіях України - в Криму і на Донбасі. Населеним пунктам Кримського півострова планують повернути кримськотатарські назви.

Джерело.

2ogoloshenya