Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Компанії, що поставляють хлор для очищення води, на 70% завищили вартість своєї продукції.

Антимонопольний комітет провів розслідування на базі комунального підприємства «Чернівці водоканал», в результаті якого було виявлено змову при формуванні тарифу на холодну воду. Про це в середу, 5 грудня, повідомили в прес-службі АМКУ.

Співробітники АМКУ встановили, що ціни на постачання холодної води були завищені не підприємством, що здійснюють постачання води. Як показало розслідування, винуватцями завищення тарифу є постачальники реагенту для очищення води.

Згідно з висновками комітету, підприємства «Гіпохлорсервіс» і «Хлортехвод» продавали свій товар за завищеною вартістю, з націнкою в 70%. Через це відпускна ціна продукту досягала 5,3 тисячі гривень за тонну. Як зазначається, постачальники хлору діяли в змові з іншими постачальниками. Їх дії призвели до збільшення тарифів на водопостачання для населення більшості регіонів України. У повідомленні зазначено, що обидві зазначені компанії отримали штраф в розмірі 109,5 тис. гривень.

Раніше повідомлялося, що тарифи на опалення необґрунтовано завищені. Моніторинг НКРЕКУ показав, що в деяких містах тарифи були завищені в півтора рази. Рекорд поставлений в Слов'янську Донецької області. Також повідомляли, що подача води в Україні знаходиться під загрозою. У проекті держбюджету на 2019 рік не передбачені кошти на підтримку галузі водопостачання та водовідведення.

Ще раніше стало відомо, що в Києві підняли тариф на холодну воду. Це буде враховано вже в платіжках за жовтень. Вартість постачання холодної води і відведення води зросла на 17-20%. Розрахунки в платіжках за жовтень проводитимуть на основі середнього арифметичного двох тарифів.

Джерело.

2ogoloshenya