Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Парадоксальна в нашій країні склалася ситуація – генералів в армії більше, ніж у держав, які входять до складу НАТО. І хоча за паперами ми начебто не у стані війни, але з АТО так досі й не вирішені всі формальності. На це звернула увагу відома українська поетеса Соломія Українець на своїй сторінці у Facebook.

«У нас 450 генералів. В США — 40. До цього 2014 року Україна ні з ким не воювала. За які заслуги вони обвішані нагородами від плечей і до….? За що нагороди!? За якісь уявні подвиги на папері? Жоден із них не був в окопі, під обстрілом. Чи може за Іловайськ, чи Дебальцево, коли бійцям була потрібна порада і допомога, а телефони у їх кабінетах мовчали? ! Чи за те, що у нас п’ятий рік війна, яку вони бояться визнати і перелякано називають АТО. За що?!», — підкреслила вона.

Цікаво, що суттєво відрізнялися минулого року і зарплати. Переважно тому, що у грошовому забезпеченні військових охочі нажитися знаходили додаткові лазівки – ті ж самі, такі банальні, але дуже вигідні премії. Все б, здавалося, змінене під стандарти НАТО, але от вирахувати кінцеву суму було не так вже й просто, як про це розповідав у 2017-му секретар РНБО Олександр Турчинов.

Тобто по військових частинах Києва хтось заробляв значно більше, аніж ті хлопці, котрі в прямому сенсі слова сиділи в окопах і щоденно ризикували власним життям.

Можна помітити, що оклад генералів справді вражаючий: сюди зараховують і доплату за звання, посадову націнку, за вислугу років, виконання особливо важливих завдань (нагадуємо – в АТО вони не були), добові і так далі.

Джерело.

2ogoloshenya