Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

4 грудня Депутати Верховної Ради України зареєстрували законопроект щодо продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, повідомив Заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин ВРУ Олександр Бакуменко.

«Зареєстрували разом з колегами від аграрного Комітету законопроект № 9355-5 «Про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель», — йдеться в повідомленні.

Бакуменко розповів, що метою прийняття даного законопроекту є продовження, строком на 1 рік, дії мораторію на продаж чи іншим способом відчуження земель с/г призначення.

На його думку, дане рішення дозволить врегулювати за цей час, на законодавчому рівні, процедуру обігу земель сільськогосподарського призначення та розробити необхідні нормативно-правові документи для введення с/г земель в економічний обіг.

«В свою чергу, продовження мораторію дозволить зняти соціальну напругу, яка виникла у суспільстві на фоні політичних спекуляцій з даного питання та наддасть певний час для розроблення чіткого правового механізму запровадження з часом прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення», — додав посадовець.

Джерело.

2ogoloshenya