Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 

У Чернівцях помічник депутата обласної ради від "Опозиційного блоку" Ігор Спінов заявив, що співробітники патрульної поліції побили його.

Про це йдеться у дописі депутата облради Олександра Болтунова на його Facebook-сторінці.

Він оприлюднив відеозаписи із поліції, на яких депутат сперечається із патрульними щодо свого помічника Ігоря Спінова, котрого начебто побили правоохоронці.

У заяві про вчинення кримінального правопорушення Спінов повідомив, що ввечері 30 листопада він як громадський активіст проводив перевірку гральних закладів у Чернівцях. Він побачив два екіпажі патрульної поліції біля провулку Ентузіастів, 2д.

"Я побачив, що з грального закладу вийшли працівники поліції в форменному одязі та одразу підійшли до мене, оскільки їм не сподобалося, що я здійснював фотографування території, де знаходяться заборонені законодавством гральні заклади. Працівники УПП в Чернівецькій області у принизливій формі почали в мене з’ясовувати, чому я здійснюю фотографування, і несподівано для мене, нічого не пояснюючи, застосували до мене фізичну силу, зокрема кинули на землю та одягли на руки кайданки, тим самим фактично незаконно затримали мене", - йдеться у заяві Спінова.

Він зазначив, що пізніше правоохоронці заштовхнули його в свій службовий автомобіль та повезли "в невідомому напрямку". На його прохання пояснити причину затримання, поліцейські нібито почали наносити йому тілесні ушкодження в область тулуба.

 

 

Спінов вказав у заяві, що правоохоронці "неодноразово повідомляли, що саме вони надають оцінку законності діяльності гральних закладів, а не я та якісь активісти".

"У подальшому, службовий автомобіль заїхав у безлюдне місце, де були відсутні будь-які камери відеоспостереження. Після чого до вказаного місця під’їхав ще один екіпаж патрульної поліції", - зазначається у заяві. Також Ігор Спінов повідомив у своїй заяві, що після того, як його витягнули з автомобіля, правоохоронці одягнули на себе чорні маски та погрожували йому гумовими кийками.

"При цьому вони говорили: "Коли ви вже заспокоїтесь, довбані активісти, то на Гравітоні ви щось хотіли довести, то гральні заклади вам не подобаються, то керівник вам наш не подобається", - зазначив Спінов. Він додав, що ці вислови супроводжувались нецензурною лайкою та погрозами його побиття та завданням фізичного болю шляхом притискання чоботом його поверхні руки. За словами Спінова, правоохоронці вимагали в нього також стати на коліна та "із застосуванням з їх боку відеозйомки, благати вибачення за його повідомлення в соцмережах про протиправні дії поліцїі щодо спричинення смерті людини на Гравітоні". Проте, йдеться у заяві, він відмовився стати на коліна перед правоохоронцями.

Як зазначається у заяві Спінова, після цього правоохоронці роз’їхалися з місця пригоди та залишили його лежати на землі.

Кореспондент molbuk.ua звернувся за коментарями з цього приводу до прес-служб управління патрульної поліції та Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, наразі очікуємо відповідь правоохоронців.

Джерело.

2ogoloshenya