Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Україна спроможна стати газовою державою, яка задовольнятиме як власні потреби у блакитному паливі, так і експорту. На цьому наголосив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Українська газотранспортна система була побудована для транзиту російського газу до Європи. Потужність трубопровідної системи становить 146 млрд кубометрів газу на рік. Наразі використовується 90 млрд. Система цілком надійна. Ми сприймаємо "Північний потік-2" наступним чином: Росія хоче взяти Європу в заручники, ця ідея є ще однією гібридною зброєю проти Європи. Як тільки Росія домінуватиме на газовому ринку, вона зупинить постачання. Назвіть мені гарантію, яку Росія давала останнім часом і дотрималася її?.. Ми ж хочемо стати газовою державою, яка задовольняє власні потреби і експортує. Ми можемо зробити це до 2025 року. А ви можете вигідно вкласти свої інвестиції в Україну і отримувати енергетичні ресурси з іще одного джерела", - сказав Прем'єр.

За його словами, відносини України і Німеччини завжди будуть близькими та партнерськими, адже вони засновані на спільних цінностях і реалізації цілої низки важливих ініціатив геополітичного та економічного спрямування. "Україна сьогодні відіграє важливу роль у відстоюванні демократії в Європі та протидії агресії, яку розв'язала Росія практично проти всього світу. Росія напала на нас, бо ми бачимо своє майбутнє в Європі", - зазначив Гройсман.

Глава уряду наголосив, що сьогодні Україна змінюється і уряд Німеччини активно допомагає нашій державі на цьому шляху. Втім, є і сили, які гальмують процеси перетворень. "Коли ви реформуєтеся, ви воюєте проти старої системи, проти популізму, проти неефективності", - наголосив Прем'єр-міністр. І так само, за його словами, ведеться боротьба із зовнішніми факторами. Серед них - агресивні спроби Росії принизити українські транзитні можливості на користь російського проекту "Північний потік-2".

Нагадаємо, 17 листопада на парламентській асамблеї НАТО було ухвалено проект резолюції, який закликає Північноатлантичний альянс запобігти енергетичній ізоляції України у зв'язку з зусиллями Росії з побудови обхідного газопроводу "Північний потік - 2".

Проект "Північний потік - 2" передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини нарівні з вже діючим "Північним потоком". Його потужність становитиме 55 млрд кубометрів газу за рік, довжина - понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проекту оцінюється в 9,5 млрд євро.

Джерело.

2ogoloshenya