Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Новорічну ніч жителі багатьох країн чекають з великим нетерпінням, адже це яскраве і навіть в якомусь сенсі чарівне свято. Під бій курантів загадують  бажання, вибухають хлопавки, в келихах іскриться шампанське, а в повітрі витає запах мандаринів.

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Все це відомі атрибути Нового року, але, здається, в цьому списку чогось не вистачає. Ви вже здогадалися, чого саме? Правильно, ошатною ялинки. Щоб хвойне деревце виглядало красиво і стильно, його оформлення слід продумати заздалегідь.

Особливості символу Нового 2019 року

Символом наступних 365 днів з відомої східної традиції буде Жовта Земляна Свиня.  Сама по собі тварина дуже навіть добре і миролюбна, але щоб ще більше розташувати Господиню 2019 року до собі, слід уважніше поставитися до її перевагам.

Свиня звикла жити в селі, де інтер'єр хоч і скромний, але дуже затишний. Тому, щоб тварина почувалася комфортно, вибирайте той стиль оформлення житла і ялинки, одним із принципів якого є простота і мінімалізм.

Відповідно, відразу ж виключаються ультрасучасний хай-тек і аристократичний класицизм. А ось скандинавський, європейський екостиль або цілком відповідають даній вимозі. Також у всі часи популярною залишається і класика. Колірна гамма теж повинна бути під стать Жовтої Землянї Свині. Сміливо можете нарядити хвойне дерево відтінками не тільки жовтого, але й оранжевого, бежевого, червоного, зеленого.

Добре, якщо зображення символу року буде присутній нехай і не на самій їли в якості іграшки, а хоча б поруч з нею. Відмінна ідея — поставити під деревце золотисту свинку-скарбничку, наповнену монетами різного номіналу, це буде не просто прикраса, а своєрідний талісман.

Як прикрасити ялинку в класичному стилі

Класика в одязі передбачає чорний низ, білий верх, а от у випадку з вбранням для новорічної ялинки все набагато позитивніше, хоч кількість відтінків теж буде обмежено двома або трьома. Найбільш популярна палітра фарб для даного стилю — червоний в поєднанні з золотим або срібним. За формою і розміром що більш суворе обмеження: іграшки на класичній ялинці повинні бути ідентичні один одному. Якщо порушити цю вимогу оформлення, зникнуть шарм і витонченість композиції.  Однак з кожного правила завжди є виключення. Одну, відмінну від червоних, золотих і срібних куль, іграшку все-таки можна повісити, причому на саме видне місце. Тільки це має бути дійсно оригінальне і красиве прикраса, буде краще, якщо ви проявіть фантазію і виконайте його своїми руками.  Довершити образ хвойної модниці в класичному стилі можна червоними або золотими намистами, а також світлодіодним гірляндою відповідних кольорів.

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Ялинка в європейському стилі

Європейці не дуже-то люблять різнобарвну недоладність, вважаючи за краще обмежувати себе у виборі прикрас двома, максимум трьома відтінками. Це можуть бути будь-які кольори, які гармонійно поєднуються між собою. Традиційно у європейців присутні золоті або сріблясті тони, що символізують матеріальне благополуччя, також популярні червоний, синій, білий і зелений. Іноді і зовсім вибирається єдиний відтінок прикрас, але при цьому поверхня одних куль глянсова, а інших — матова. Варіантів форми іграшок не так вже багато, немає великої різноманітності, яке ми звикли бачити на радянських ялинки. В Європі популярні дзвіночки, чобітки, банти і бурульки, не чужі й класичні кулі. Також на ялинці можуть бути присутніми і квіти, але не які-небудь, а пуансетія, квітуча саме в холодну пору року.

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Як прикрасити ялинку в екостилі

Це порівняно новий напрям в дизайні, що стрімко набирає популярність. Ялинка в екостилі виглядає просто, але вишукано — як раз те, що потрібно Господині майбутнього 2019 року. Вибирають таке оформлення особистості з тонкою душевною організацією, творчі натури. А якщо дотримати всі правила і проявити фантазію, можна практично з нічого» зробити дизайнерський шедевр. Всі матеріали для прикрас повинні бути екологічними, тобто натуральними. Пластикові кулі або бурульки, яскрава мішура і світлодіодні гірлянди тут зовсім недоречні. І взагалі, за елементами декору краще йти не в магазин, а, наприклад, у ліс.

Прикрасити ялинку в екостилі можна:

  • сосновими або ялиновими шишками;
  • підсушеними цитрусовими часточками;
  • гронами червоної горобини;
  • черепашками, привезеними з відпустки;
  • жолудями і горіхами, чому Жовта Земляна Свиня особливо буде рада;
  • фруктами, наприклад мандаринами і невеликими яблучками;
  • цукерками і печивом.

Шикарно, якщо ви зробите унікальні іграшки на ялинку своїми руками. В такому разі вам знадобляться кавові зерна, палички кориці, мотузка, мішковина і навіть різні крупи. Нижче пропонується пара ідей щодо створення незвичайного ялинкової прикраси в екостилі, можете скористатися ними або придумати щось своє:

З щільного картону виріжте силует ялинки (найпростіший, у формі трикутника). Змастіть його клеєм, а потім акуратно обмотайте всю поверхню іграшки мотузкою. Прикрасьте саморобку невеликою кількістю намистин нейтральних світлих відтінків. Не забудьте про петельку. Візьміть невеликий пінопластовий кульку і оберніть його у клаптик з мішковини, зав'яжіть за допомогою мотузки. Оформити такий виріб можна кавовими зернами або використовувати улюблені ласощі Жовтої Земляний Свині — пшоно.

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Скандинавський стиль прикраси новорічного дерева

Для тих, хто солідарний з покровителькою 2019 року і в усьому віддає перевагу мінімалізм, підійде скандинавський стиль оформлення новорічного деревця. З'явився він у північних країнах з суворим, по-справжньому зимовим кліматом. Даний дизайн припаде до місця в будь-якому приміщенні. У скандинавського стилю є кілька особливостей, що відрізняють його від інших. Вибирайте для ялинки нейтральні, переважно світлі відтінки (світло-сірий, молочний, бежевий і білий). Трохи освіжити такий скромний декор дозволяється контрастними кольорами: червоним, зеленим, синім і фіолетовим — вони повинні бути спокійними, не надто яскравими. В декораціях важливо стежити за лаконічністю звичних форм. Доречно повісити на святкове дерево такі фігурки, яким можна дати чітку назву. Наприклад, гармонійно будуть виглядати скандинавська зірка, лапландський олень, пташки і, звичайно, кулі.

Площа підлоги під ялинкою повинна бути відкритою і добре проглядатися. Ніяких завалів подарунків! А якщо вже дуже хочеться прикрити потертий паркет, використовуйте хутряну шкуру білого кольору, що імітує безкрайні снігові простори країн Скандинавії. На ялині має бути невелика кількість декоративних елементів. Можна і зовсім обійтися без іграшок, обмотавши дерево лише гірляндою з лампочками золотисто-жовтого кольору. Також ще однією відмінною фішкою» скандинавського новорічного стилю є те, що часто ялина не купують і не зрубують, а виготовляють своїми руками. Нехай вона зовсім не виглядає як справжня, зате повною мірою дозволяє господарям будинку виразити свою індивідуальність, проявити творчі здібності. Змайструвати головний новорічний атрибут можна з дощок чи гілок будь-якого дерева.

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Як прикрасити ялинку в райдужному стилі

Основний принцип цього стилю полягає у різнокольоровій гамі. Кулі або інші іграшки, а також мішура розміщуються на ялині щільно один до одного у відповідному порядку в залежності від відтінку.  Головне, не переплутати кольори веселки. Зверху повинні розташовуватися прикраси червоного кольору, далі —оранжевого, жовтого, зеленого, потім блакитного і, нарешті, фіолетового. Не завжди вдається домогтися потрібного ефекту з-за того, що гілочки хвойного дерева знаходяться далеко один від одного. В такому випадку прийміть рада, який допоможе впоратися з поставленим завданням. Петлі у куль зробіть різної довжини і вішайте відразу по кілька іграшок на одну гілку. Щоб нічого не хруснуло і не прогнулося, вибирайте декор з найбільш легких матеріалів, наприклад з пінопласту.

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Новорічна ялинка 2019 по фен-шуй

Стародавня східна наука свідчить: щоб залучити в свій будинок удачу і благополуччя, важливо враховувати все. При підготовці житла до настання Нового 2019 року варто замислитися не лише над тим, як прикрасити ялинку, але і куди і в який день її поставити. Щоб виконати дизайн святкового інтер'єру по фен–шуй вам доведеться спершу озброїтися календарем і компасом. Спочатку про вибір місця для хвойного дерева. Найбільш вдалими секторами на початку 2019 року фахівці вважають Захід і Північний Схід. Якщо ж в цьому місці не представляється можливим встановити ялина, наприклад, там стоїть холодильник або розташовується вікно, не турбуйтеся. Поставте дерево на Південно-Сході, а 6 січня посуньте його на Схід.

Час установки головного новорічного атрибуту і його оформлення теж мають значення. Рекомендуються наступні дати: 8,11,15, 17,23,24, 27 грудня.

Фен-шуй віддає перевагу живому деревця, ніж його штучного аналогу. Оформлювати ялинку потрібно згідно з символом 2019 року, тобто вибирати жовті, помаранчеві, жовті, зелені та червоні кольори для декорацій. Якщо все зробити правильно, то хвойна рослина не просто прикрасить вашу квартиру, а стане могутнім талісманом і джерелом енергії.

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Оригінальні способи декорування

Ще більше ідей з прикрашання новорічного дерева, на будь-який смак!

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Як прикрасити ялинку в Новий 2019 рік Свині: вибір стилю, фото

Корисні рекомендації по прикрасі

  • Новорічне дерево 2019 повинно бути не тільки красивим, гармонійно прикрашеним, але і безпечним, тому спочатку ознайомтеся з основними правилами, як захистити ялина від загоряння:
  • В першу чергу перевірте підставку, вона повинна бути стійкою.
  • Не розміщуйте ялинку близько до опалювальних приладів, розеток і будь-якої побутової техніки.
  • Бажано, щоб гілочки не стикалися зі стінами та стелею.
  • Електричну гірлянду купуйте тільки якісну, у перевірених виробників і продавців. Обов'язково обстежте її на предмет цілісності та справності, перш ніж повісити.
  • Крім того, не залишайте без нагляду дітей і постарайтеся обійтися поруч з ялинкою без бенгальських вогнів та хлопавок.

Що стосується оформлення, то головна вимога тут — це єдність стилю. Якщо ви віддали перевагу класику, беріть кулі однакового розміру, для екостилю заготовте шишки і жолуді. Ялинкова декорація повинна гармоніювати з загальним стилем новорічного оздоблення, а також з інтер'єром приміщення.

Прийміть ще кілька рекомендацій, які допоможуть прикрасити ялинку на Новий 2019 рік, створити атмосферу свята і затишку:

  • Почнемо з самого низу. Неприхована хрестовина виглядає зовсім не естетично. Щоб виправити цей дефект, скористайтесь тканиною білого кольору, що імітує сніг, або блискучою мішурою (залежно від напрямку).
  • Коли складно визначитися зі стилем оформлення, почніть з вибору колірної гами.
  • Відштовхуйтеся від індивідуальних уподобань усіх членів родини, а також від того, якою забарвлення мають стіни та меблі в приміщенні, де стоятиме ялинка.
  • Правило «мінімум прикрас» хоч і відноситься більше до скандинавського стилю, нехтувати ним не варто в жодному разі.
  • Дуже оригінально виглядають засніжені ялинки. Справжній сніг, звичайно ж, відразу розтане, а ось штучний цілком протримається до закінчення новорічних канікул. У продажу він є у вигляді розпилювального балончика за доступними цінами.
  • Не слід занадто категорично ставитися до правил, які диктує вам певний стиль. У кожної ялинки повинна бути своя родзинка, що характеризує того, хто її наряджав. Проявіть фантазію і творчі здібності. Добре, якщо кілька іграшок ви зробите своїми руками.

Оригінальний спосіб оформлення новорічного дерева від дизайнера можна дізнатися з цього відео.

 

Насправді різних напрямків у дизайні інтер'єру існує набагато більше, ніж описано в цій статті. Тут наведені лише ті, які є найбільш популярними, а також відповідають уподобанням господині 2019 року — Жовтої Земляної Свині. Вибрати один з перерахованих вище стилів або віддати перевагу якійсь іншій, вирішувати, звичайно ж, вам. Головне, прикрашати ялинку потрібно з душею і обов'язково в гарному настрої.

Джерело.

2ogoloshenya