Андрей Рева

У відомстві заговорили про необхідність установи декларацій про доходи.

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про необхідність декларування доходів українців, які працюють закордоном.

У коментарі він заявив, що трудові мігранти, за попередніми підрахунками, надсилають в Україну щорічно близько 6,5 млрд доларів.

"Люди, які працюють в Україні, платять прибутковий податок, сплачують єдиний соціальний внесок. Їх доходи враховуються. І, як правило, вони не можуть претендувати на субсидії, тому що вони працюють по" білому ", утримують і бюджетників, і пенсіонерів, і самі себе містять. А хто працює за кордоном, пересилає сюди кошти. Ці кошти потрапляють в конкретні домогосподарства. 6,5 мільярда доларів ", - констатував він.

За словами чиновника, грошові перекази заробітчан можна ототожнити з доходами фізичних осіб, тому цілком законно стягувати з них податок. Але оскільки добровільно люди вказувати їх у деклараціях не хочуть, тому необхідно буде вжити низку заходів.

"Дохід, тому що він використовується на власне споживання. Ми попросили: будь ласка, задекларуйте! Тому що це реально гроші, які ви отримуєте на власне споживання. Так ось, на сьогодні, коли ми говорили про 1 червня 2018, ці кошти ніяк в деклараціях не були зазначені. Тому ми теж провели перевірку, верифікацію для того, щоб з'ясувати, хто у нас теж приховує ті чи інші доходи ", - підсумував Рева.

Нагадаємо, польські роботодавці не приховують стурбованості у зв'язку з відтоком українців на західні ринки праці, оскільки чимала кількість трудових мігрантів з України тепер працюють, зокрема, в Чехії і Словаччині.

Джерело.

2ogoloshenya