base article image

Поліція затримала голову комісії з реорганізації одного з державних підприємств Міністерства енергетики та вугільної промисловості України на хабарі в 275 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Нацполіціі. Правоохоронці встановили, що чиновник вимагав і отримав 275 тисяч гривень від керівника одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Гроші хабарник вимагав за перерахування на рахунок товариства бюджетних коштів в розмірі 1,5 мільйона гривень за виконані за договором роботи. Поліцейські разом зі слідчими військової прокуратури затримали главу комісії 16 листопада під час отримання хабара.

Посадовій особі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Суд обрав чоловікові запобіжний захід - арешт на 60 діб з правом внесення застави в розмірі 2,3 мільйона гривень. Раніше в Полтавській області на хабарі в 20 тисяч доларів затримали чиновника держпідприємства.

Джерело.

2ogoloshenya