У Чернівецькій області правоохоронці виявили зловмисників, які крали сировину в нафтогазовидобувного підприємства й вивозили її на підпільну переробку.

Вночі 12 листопада у селищі міського типу Берегомет група реагування патрульної поліції Вижницького відділення поліції зупинила вантажний автомобіль "КАМАЗ". Побачивши правоохоронців, водій покинув вантажівку і втік.

Оглянувши автомобіль, поліцейські виявили в кузові дві бочки, загальним об’ємом приблизно 15 тонн. Вказані ємності були повністю заповнені рідиною чорного кольору з характерним запахом нафти. Відтак на автомобіль і вантаж накладено арешт. Під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу водія-втікача – 38-річного жителя Вижницького району. Також правоохоронці з’ясували, що чоловік більше року крав нафтосировину й перевозив її на територію недіючого підприємства у сусідньому районі. Там знаходилося обладнання для зберігання та переробки нафти-сирцю на паливно-мастильні матеріали.

Працівники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області провели на території підприємства обшук і вилучили вказане обладнання й цистерну з нафтою. Наразі тривають слідчі дії. Для встановлення всіх обставин злочину призначено низку експертиз.

Джерело.

2ogoloshenya