Митрополит Симеон заявив, що завжди був прибічником автокефалії української православної церкви

15 листопада у Вінниці відбулися екстрені збори духівництва Української православної церкви Московського патріархату, учасники заявили про повну підтримку рішення архієрейського собору УПЦ МП щодо розірвання євхаристійного спілкування з Константинополем, яке відмовився підписувати митрополит Вінницький і Барський Симеон.

У Вінниці священики Української православної церкви Московського патріархату виступили проти рішення митрополита Вінницького і Барського Симеона, який став єдиним із 83 учасників собору УПЦ МП, хто не підтримав розриву євхаристійного спілкування з Константинополем.  Увечері 15 листопада у Вінниці відбулися екстрені збори духівництва міста за участю ігумена чоловічого монастиря та ігумень двох жіночих монастирів єпархії. За даними видання, учасники зборів заявили про повну підтримку рішень архієрейського собору УПЦ МП від 13 листопада, які відмовився підписувати митрополит Симеон.

"Ми підтримуємо нинішній статус Української православної церкви. Збори засуджують грубе антиканонічне втручання Константинопольського патріархату в життя нашої церкви і заявляють про підтримку предстоятеля нашої церкви блаженнішого митрополита Онуфрія", – ідеться у зверненні учасників зборів. Вони просять митрополита Симеона скликати загальні збори всієї Вінницької єпархії, щоб "загальноєпархіальним голосуванням підтримати рішення (архієрейського собору) і явити всецерковну єдність перед лицем майбутніх випробувань".

Рішення підписало 42 учасники зборів із 44 присутніх. Деякі з них повідомили виданню, що припинять згадку архієрея Симеона під час служби. Радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко повідомив, що президент України Петро Порошенко 13 листопада провів зустріч в Українському домі з деякими ієрархами УПЦ МП, які підтримують автокефалію. Серед них був митрополит Симеон.

15 листопада митрополит Симеон заявив, що завжди був прибічником автокефалії і висловив жаль, що УПЦ МП вивела себе з процесу надання автокефалії українській церкві, бо саме вона могла б її очолити.

Джерело.

2ogoloshenya