17 жовтня в Керчі сталося масове вбивство

"Глава" адміністрації Керчі Сергій Бороздін заявив, що студента керченського політехнічного коледжу Владислава Рослякова, який 17 жовтня влаштував вибух і стрілянину в навчальному закладі, усе ще не поховано, оскільки слідство продовжує розслідувати обставини трагедії.

Тіло студента Владислава Рослякова, який 17 жовтня влаштував вибух і стрілянину в політехнічному коледжі в окупованій Керчі, не поховано за майже місяць після трагедії. Співрозмовник сказав, що по тіло ніхто не звертався. Він додав, що мати Рослякова перебуває на лікуванні в одному з медичних закладів. "Глава" адміністрації Керчі Сергій Бороздін заявив, що "керченського стрільця" все ще не поховано, оскільки слідство продовжує розслідувати обставини трагедії. У коментарі виданню юрист Олексій Гавришев сказав, що за рішенням слідчого тіло стрільця може перебувати в морзі "скільки завгодно".

17 жовтня в політехнічному коледжі в окупованій Керчі спрацював вибуховий пристрій, начинений металевими предметами, також сталася стрілянина. За інформацією Слідчого комітету РФ, напад скоїв студент коледжу Владислав Росляков. Слідство вважає, що він застрелився після атаки. Загинула 21 людина (зокрема стрілець). Приблизно 50 постраждало, 16 із них залишаються в лікарнях.

Спочатку у Слідкомі РФ заявили, що кримінальну справу відкрито за ознаками злочину, передбаченого ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), але потім її перекваліфікували на ч. 2 ст. 105 (убивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом). Розслідування веде й українська прокуратура, вона відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, що спричинив загибель людей).

Джерело.

2ogoloshenya