У середу, 14 листопада, в Бородянському районі Київської області водій легковика Opel Vectra з латвійськими номерами збив 10-річну дівчинку та її 8-річного братика.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у Київській області. Повідомлення про ДТП надійшло на номер 102 надійшло о 17:00. Аварія трапилася у с. Качали по вул. Шевченка. Автомобіль темного кольору скоїв наїзд на двох дітей, які йшли узбіччям у попутному напрямку. Після цього автомобіль швидко зник з місця пригоди.

Попри те, що Бородянський район не обладнаний камерами відеоспостереження "Безпечне місто", поліцейські по залишкам деталей на місці аварії швидко встановили марку авто і зорієнтували наряди поліції. За кілька годин авто побачили на автодорозі Київ-Ковель. На вимогу поліцейських водій не зупинився та почав тікати. Проте у селі Немішаєво його затримали, а в багажнику знайшли відірвану передню решітку.

За кермом перебував 37-річний житель міста Буча, який зізнався у правопорушенні. У крові чоловіка в момент затримання виявили 2,4 проміле алкоголю. Внаслідок ДТП 10-річна дівчинка отримала тяжкі травми, за її життя борються лікарі в реанімаційному відділенні після хірургічної операції. 8-річний хлопчик із переломом правої ноги також перебуває в лікарні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило тяжке тілесне ушкодження). Водію загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Джерело.

2ogoloshenya